Corporate Finance

Corporate finance: business planning en financieri

Onze kennis en ervaring met corporate finance kan u goed van pas komen. Wenst u een nieuwe activiteit op te starten, een financieringsaanvraag in te dienen bij een kredietinstelling of inzicht te verkrijgen in de rendabiliteit van uw verschillende bedrijfsactiviteiten? Dan kunt u op onze ervaring rekenen!

Het belang van goed advies in verband met corporate finance

De juiste keuze inzake de financiering voor uw investeringen heeft vaak een jarenlange invloed op uw kostenstructuur en toekomstige groei. Of het nu gaat om de financiering van uw groei, overname, onroerend goed of zelfs een optimalisatie van uw huidige financieringen, Auditas Bedrijfsrevisoren uit Roeselare kan u helpen de geschikte financieringsvorm voor uw bedrijf te vinden. Dankzij de expertise van onze medewerkers kunt u zeker zijn dat ons financieel bedrijfsadvies u zal verder helpen. Hieronder kan u al enkele specifieke gelegenheden bekijken waarbij onze kennis van corporate finance goed van pas komt.

Due diligence bij fusies en overnames
Overweegt u om uw bedrijf, of een deel ervan, te verkopen of over te laten? U wenst een ander bedrijf over te nemen? U zoekt een externe partner om uw kapitaal te versterken of om uw groei te financieren? Dan kan een van onze erkende bedrijfsrevisoren aan de hand van zijn expertise over corporate finance u helpen om de transactierisico’s in te dijken. Daarnaast zorgen wij er als rationale partij in de transactie ook voor dat de waarde van deze transacties geoptimaliseerd wordt en dat uw belangen op elk moment worden behartigd. Aan de hand van een gedetailleerd onderzoek worden de risico's, verbonden aan de transactie, geïdentificeerd en geëvalueerd. Wij coördineren en werken bij dergelijke transacties samen met eventuele andere experts die kunnen of moeten worden ingeschakeld. Denk hierbij aan advocaten, vastgoedschatters, milieudeskundigen enzovoort.

Een overzichtelijke samenvatting van alle bevindingen

De conclusies van alle partijen worden in een rapportering samengevoegd. Op dergelijke wijze verkrijgt u een overzichtelijke en coherente verslaggeving waarbij tegenstrijdige conclusies of niet behandelde onderwerpen vermeden worden. Ook bij verkoop van uw onderneming kan een due diligence zeker zijn nut bewijzen. Een vendor due diligence versnelt vaak het verkoopproces, vermits geanticipeerd wordt op de vragen van de kandidaat-kopers. Daarbij kunnen wij onze kennis van corporate finance eveneens inzetten om het information memorandum van de onderneming op te stellen. In dit document worden alle aspecten die een kandidaat-koper verlangt op een duidelijke en correcte wijze samengevat.

Schakel ons in voor al uw noden rond corporate finance

Wanneer u op zoek bent naar iemand om u te helpen met de financiële zaken van uw bedrijf, dan is een audit-expert altijd een goede keuze. Onze medewerkers helpen u graag op de best mogelijke manier verder door hun uitgebreide kennis in verband met corporate finance in te zetten voor uw bedrijf. Contacteer ons via e-mail naar roeselare@auditas.be of bel naar +32(0)51 26 14 00 om een afspraak te maken.